نوشته شده توسط علیرضا مجیدی در تاریخ ۲۲ مهر ۱۳۸۶
نشنال جئوگرافیک بهترین عکسهای علمی سال ۲۰۰۷ را معرفی کرده است. فکر میکنم کمتر کسی بتواند صرفا با دیدن عکسها بفهمد ، عکسها دقیقا از چه چیزی گرفته شدهاند.

عکس بالا یک عکس جالب از یک جلب دریایی است که نشان میدهد چگونه سادهترین ارگانیسمها میتوانند ، پیچیدگی جالب توجه داشته باشند.
عکس بالا یک خزه ایرلندی با نام علمی Chondrus crispus است که یک خزه معمولی قرمز در اقیانوس اطلس محسوب میشود. از این خزهها موادی استحصال میشود که برای غنی کردن مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
عکاس این عکس آندرهآ اتسن Andrea Ottesen از دپارتمان گیاهشناسی و مهندسی کشاورزی دانشگاه مریلند است و موفق شده با این عکس که برای گرفتن آن تنها از نور طبیعی استفاده کرده است ، جایزه اول عکاسی علمی و تصویربرداری مهندسی سال ۲۰۰۷ را ببرد. این جایزه هر ساله از سوی بنیاد ملی علوم و مجله Science به عکسی داده میشود که مفاهیم و اطلاعات علمی پیچیده را توضیح دهد. امسال پنجمین سالی است که جایزه عکسهای علمی برتر داده میشود.

در نگاه اول عکس بالا مثل یک حشره عجیب به نظر میرسد ، ولی این عکس در واقع سیتی اسکنی است که ساختمانهای حساس داخال بینی انسان را نشان میدهد. در این عکس شما میتوانید سینوسهای کنار بینی را ببینید. سینوسها ، حفراتی پر از هوا در استخوان جمجمه هستند ، همین سینوسها هستند که در مبتلایان به سینوزیت مایه درد و رنج میشوند. این عکس از یک خانم ۳۳ ساله چینی مبتلا به بیماری تیروئید گرفته شده است. عکاس این عکس «کای هونگ فو» نام دارد و عکس را در یکی از بیمارستانهای هونگ کونگ گرفته است.

اما ، عکس بالا را یک فارغالتحصیل رشته مهندسی و یک شیمیدان دانشگاه هاروارد گرفتهاند ، آنها لحیم گداخته را وارد مدارهای ظریف سیلیکونی کردهاند ، بعد از سرد شدن لحیم ، سیم انعطافپذیری ایجاد شده که میتواند به آسانی تا شود و گره بخورد و در عین حال الکتریسیسته را انتقال دهد.

عکس بالا از یک انیمیشن سهبعدی گرفته شده است و نشان میدهد که چگونه نیکوتین پایانههای عصبی را تحریک میکند تا ایمپالسهای عصبی را به مرکز لذت مغز بفرستند.

آخرین عکس هم تغییر شکل «موبیوس» را نشان میدهد و به وسیله دو محقق دانشگاه مینسوتا گرفته شده است. فهم ریاضیات و هندسه میتواند با تجسم عینی مفاهیم ، آسانتر شود.
عکس دوم که به نظر من زیباتر بود!
نظرات شما عزیزان: